Gribskov: Lokale firmaer vinder udbud af dagrenovation.

Borgernes skrald skal også i de kommende år afhentes af de to lokale firmaer, Svend Erik Norby Vognmandsforretning og Svendsen & søn. Samtidig slipper borgerne for grønne affaldsposer, hvis de ikke har brug for dem.

Borgerne kan se frem til god, stabil tømning af skraldespanden i de kommende år.

De to lokale firmaer, som de seneste år har stået for renovationen i hele kommunen, har vundet et nyt udbud.

Dermed bliver skraldespandene fortsat tømt af firmaerne Svend Erik Norby Vognmandsforretning og Svendsen & søn. Firmaerne har begge hjemme i Gribskov Kommune og derfor bevares også arbejdspladserne med renovationen i kommunen.

For borgerne bliver der derfor ikke tale om store forandringer. De to firmaer har i de seneste år leveret en god, stabil drift med få fejl.

Eneste mærkbare forskel for borgerne bliver i første omgang, at ordningen med grønne plastikposer til madaffald bliver ændret: Hidtil har borgerne automatisk modtaget nye grønne plastikposer tre gange om året.

Det har for nogle borgere betydet, at de grønne affaldsposer nærmest hobede sig op derhjemme. Fremover skal borgerne selv give skraldemanden et tip om, at de mangler nye poser ved at binde en grøn pose fast til skraldespanden, når de er ved at løbe tør for poser.

Desuden er der nu stillet skrappere miljøkrav til de dieselmotorer, som skraldebilerne kører med.

De nye kontrakter for renovation træder i kraft 1. maj næste år og løber 4-6 år.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.